Ion Dichiseanu și Steliana Sima, sărbătoriți la Sala Palatului

Actorul Ion Dichiseanu și interpreta de muzică populară Steliana Sima vor fi sărbătoriți pentru 55 de ani de teatru, muzică și film și respectiv 30 de ani de la debut, marți, în cadrul unui spectacol-eveniment intitulat „Iată, vin colindători!”, pe scena Sălii Palatului din București.

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, cei doi artiști „vor fi răsplătiți pentru emoțiile pe care le-au adus în sufletul atâtor generații de-a lungul timpului printr-un spectacol omagial, concentrat, totodată, și în jurul sărbătorilor de iarnă”.

„Cântecele, dansurile și costumele populare tradiționale reprezintă esența spirituală a poporului român, bogăția și diversitatea sufletului românesc, transmisă din generație în generație. Splendoarea folclorului românesc va fi sporită de frumusețea obiceiurilor tradiționale de iarnă, care vor introduce publicul în atmosfera specifică cu voie bună și sensibilitate”, se arată în comunicat.

Pe scenă vor urca artiști cunoscuți ai scenei românești, printre aceștia numărându-se Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Petrică Mâțu Stoian, Stela Popescu, Raoul, Anca Țurcașiu, Gabriel Dorobanțu, Mioara Velicu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Veta Biriș, Lupu și Cornelia Rednic, cu participarea extraordinară a Orchestrei „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Unul dintre momentele emoționante ale serii va fi predarea de ștafetă a maestrului Ion Dichiseanu către fiica sa, artista Ioana Dichiseanu, potrivit documentului citat.

Regia artistică este semnată de Elise Stan, iar amfitrionul serii va fi Văru’ Sandel.