Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ulrike Knotz

voronin si wikiPreşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ulrike Knotz.

Părţile au discutat despre rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie şi situaţia post-electorală din ţara noastră.
Preşedintele Vladimir Voronin a subliniat, că Partidul Comuniştilor a acumulat circa 300 mii de voturi în cadrul scrutinului şi de aceea este obligat să examineze toate posibilităţile legale pentru a realiza în deplină măsură angajamentele expuse în programul electoral al formaţiunii.
Voronin a accentuat că pentru PCRM sînt prioritare chestiunile de ordin strategic pentru viitorul ţării noastre –neutralitatea, statalitatea, reintegrarea ţării, dezvoltarea economică şi socială, consolidarea statului multinaţional. Anume aceste principii pot sta la baza unor posibile consultări cu partidele parlamentare.
Ulrike Knotz a menţionat, că PCRM este o formaţiune puternică şi cu autoritate în Republica Moldova, care a acumulat un număr considerabil de voturi ale cetăţenilor şi este important ca partidul să examineze orice posibilităţi de a-şi realiza programul. În acelaşi timp, diplomatul a specificat că Germania, ca şi alte state ale UE, urmăresc cu atenţie evoluţia evenimentelor din ţara noastră, însă, nu se implică în procesul de formare a coaliţiei post-electorale.
Vladimir Voronin şi Ulrike Knotz au menţionat că pentru Republica Moldova la momentul actual este necesară o consolidare a societăţii, excluderea polarizării ei şi o concentrare maximă asupra necesităţilor reale ale societăţii moldoveneşti, anunță Serviciul de presă al PCRM.