Ziua de naștere a Papei Francisc ar putea fi marcată de ‘cea mai mare milonga din lume’

Popularul dans de origine argentiniană ‘milonga’ va marca, miercuri, cea de-a 78-a aniversare a Papei Francisc, născut în Argentina, la Buenos Aires, potrivit site-urilor lainformacion.com și aciprensa.com.

Papa Francisc păstrează obiceiurile Argentinei natale: bea mate, se interesează de fotbal și îi place să asculte tangouri. Această pasiune a inspirat peste 7.000 de dansatori de tango să-l serbeze cu un flashmob uriaș. Pe rețelele de socializare s-a vorbit de ‘cea mai mare milonga din lume’, iar invitația s-a extins la 9.000 de dansatori.

Evenimentul este prevăzut pentru 17 decembrie la ora 16:00 în Piazza del Risorgimento, la câțiva pași de Piazza San Pietro de la Vatican.


Atât Vaticanul, cât și Primăria Romei au dat aviz acestui eveniment, care va bloca traficul pentru a face loc melodiilor lui Gardel și ale altor cântăreți și compozitori celebri.

Miercuri, Papa va oficia mesa în capela Santa Marta, la ora 07:00, ca în fiecare zi, iar la ora 10:15 va începe audiența generală în Piața Sf. Petru.

Se așteaptă ca aproximativ 3.000 de dansatori de tango să participe la audiența generală, unde se vor diferenția de restul participanților printr-o eșarfă albă.

‘Cântăreții mei preferați sunt Carlos Gardel, Julio Sosa și Ada Falcón, care apoi s-a călugărit’, mărturisea cardinalul Bergoglio într-un capitol din cartea-interviu ‘El Jesuita’, scrisă de jurnaliștii Francesca Ambrogetti și Sergio Rubín în 2010.