Natație – Phelps: ”Este una din perioadele cele mai dure din viața mea”

Înotătorul american Michael Phelps, condamnat vineri la un an de închisoare cu suspendare pentru că a condus în stare de ebrietate, a prezentat ultimele trei luni drept una din perioadele ”cele mai dure din viața” sa.

”Ultimele trei luni din viața mea au fost printre cele mai dure pe care le-am trăit, dar am și învățat mult din această perioadă”, a scris pe Twitter sportivul cel mai titrat din istoria olimpică.

”Am învățat mult despre mine, iar acum am mijloacele pentru a continua să învăț și să progresez. Ceea ce am făcut nu a fost bine și vreau să împărtășesc experiența mea sperând că asta poate face diferența”, a continuat el.

”Știu că mai am multă muncă în față, însă am alături oameni care mă ajută și viitorul se prezintă bine”, a adăugat Phelps.

Phelps, un veritabil erou în țara lui, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 22 de medalii, dintre care 18 de aur, a fost condamnat vineri la o pedeapsă cu închisoarea de 1 an, cu suspendarea executării, dar sub supraveghere de 18 luni, timp în care la orice abatere ar putea fi încarcerat.

Tribunalul districtului Maryland, prezidat de judecătorul Nathan Braverman, a dat pedeapsa pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate și exces de viteză, instanța ordonând și continuarea unui program de dezintoxicare.

În perioada de supraveghere, Phelps nu va putea bea alcool, dar va putea pleca din SUA pentru a se antrena și a participa la competiții.

„Sper că nu vom mai avea această conversație din nou”, a concluzionat judecătorul.

Phelps, 29 de ani, a fost reținut de poliție în dimineața zilei de 30 septembrie, fiind prins la volanul automobilului său, un Land Rover alb, cu 135 km/h într-un tunel din Baltimore (Maryland), unde limita de viteză este de 70 km/h. „A fost incapabil să efectueze de o manieră satisfăcătoare o întreagă serie de teste standard pentru a-i evalua sobrietatea”, a explicat poliția în acel moment, ajungând astfel la concluzia că „a condus sub influență” (DUI), mai ales că a depășit și linia continuă, intrând pe sensul opus.

Starul american al natației, revenit anul acesta în bazin după o pauză de doi ani, a precizat pe de altă parte că a reluat antrenamentul: ”Mi-am fixat obiective, personale și sportive, pentru 2015 și mai departe”.