Teodorovici: România trebuie să primească până marți de la CE decizia de aprobare a Programului Operațional Competitivitate 2014-2020

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că România trebuie să primească din partea Comisiei Europene, până marți, decizia de aprobare a Programului Operațional Competitivitate 2014-2020.

„În aceste zile sunt în curs de aprobare pentru România, unul deja s-a aprobat, cel de asistență tehnică (Programul Operațional Asistență Tehnică n.r.), și cred că mâine sau poimâine sau marți o să primim din partea Comisiei decizia pentru aprobarea Programului de Competitivitate care era, în mod normal, planificat pentru anul viitor. E deja adoptat la nivelul Comisiei, trebuie doar să ne transmită decizia de aprobare. România deja a început să primească aprobare din partea Comisiei pe programele operaționale. Până în prezent sunt aprobate de către Comisie cel legat de persoanele dezavantajate, cel de asistență tehnică, iar al treilea, cel de competitivitate”, a afirmat Teodorovici, pentru AGERPRES.

El a precizat că până la finalul anului 2014 va fi lansat în consultare publică ghidul aferent celor două axe referitoare la tineri de la Programul Operațional Capital Uman (2014 — 2020).