Dorin Chirtoacă: Negocierile nu se află în blocaj

liberli dorin-chirtoaca-foto-pl.md_Primarul Dorin Chirtoacă, unul dintre negociatorii pentru crearea coaliţiei de guvernare din partea PL, a anunţat luni, 22 decembrie, că negocieri nu au mai avut loc de săptămâna trecută, dar nu este nicidecum vorba de un blocaj. Grupurile de negociatori urmează să reia discuţiile după întâlnirea liderilor de partide, transmite IPN.
„Nu am mai avut runde de întâlniri de săptămâna trecută, când ne-am văzut ultima dată. Din câte cunosc, au avut loc sau urmau să aibă loc întâlniri la nivelul liderilor de partid, de aceea informaţii nu ştiu dacă avem a vă comunica”, a declarat pentru presă Dorin Chirtoacă, după şedinţa operativă de la Primărie.
Cât priveşte durata negocierilor, prim-vicepreşedintele PL a lăsat să se înţeleagă că acestea ar putea să dureze mai mult decât sunt aşteptările. „Atunci când se formează o coaliţie, da, contează să nu dureze la nesfârşit negocierile, dar cel mai mult contează cum va arăta Republica Moldova peste 4 ani şi tot ce se face acum trebuie de făcut cu gândul la ce va fi peste 4 ani, chiar dacă aceste negocieri trebuie să dureze cu o lună mai mult decât timpul iniţial alocat pentru discuţii. Mai bine să dureze ceva mai mult şi să avem un rezultat mai bun, decât să fie făcute în pripă, după care să avem un rezultat prost pentru anii următori”, a mai spus Dorin Chirtoacă.
La alegerile parlamentare din 30 noiembrie PSRM a obţinut 25 de mandate, PLDM –  23 de mandate, PCRM – 21 de mandate, PDM – 19 mandate şi PL – 13 mandate.  Crearea majorităţii parlamentare este negociată de partidele pro-europene PLDM, PDM şi PL.