Dosarele copiilor tratați la Spitalul Grigore Alexandrescu pot fi accesate on-line prin crearea unui cont

Părinții copiilor care sunt pacienții Spitalului „Grigore Alexandrescu” vor putea avea acces la dosarul medical al copiilor prin contul pe care și-l pot crea pe portalul www.spitaluldecopii.ro realizat prin proiectul „Realizarea și implementarea unui sistem spitalicesc informatic și informațional integrat la ‘Grigore Alexandrescu”, a anunțat, luni, managerului unității, prof. dr. Dan Mircea Enescu.

El a precizat că în cursul anului 2014 cât a durat implementarea proiectului au fost create 25.000 de dosare medicale, în urma exprimării consimțământului de către părinți.

„E o fotografie la intrarea în spital a copilului care include toți pașii parcurși și la ieșire. Datele medicale pot fi puse ulterior la dispoziția oricărui medic”, a spus luni, dr Dan Enescu, într-o conferință de presă.

De asemenea, portalul permite părinților să își programeze copiii pentru consult în ambulatoriu și pot discuta on-line cu medicii prin intermediul secțiunii „Forum”. Managerul proiectului, dr Mihaela Golumbeanu, a precizat că medicii pot accesa rapid istoricul medical al copiilor.

Proiectul „Realizarea și implementarea unui sistem spitalicesc informatic și informațional integrat la ‘Grigore Alexandrescu”, finalizat în decembrie 2014 și co-finanțat prin European Fondul de Dezvolare Regională și Ministerul pentru Societatea Informațională, a avut o perioadă de implementare de 24 de luni. Valoarea totală a proiectului, care a avut ca obiectiv modernizarea și dezvoltarea sistemului informatic al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, este de de aproximativ 2,023 milioane de lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de aproximativ 1,6 milioane de lei.