Fişe şcolare pentru toate instituţiile de învăţământ din ţară

scoalaMDInstituţiile de învăţământ din ţară dispun de astăzi de fişe şcolare, documente care prezintă o informaţie succintă despre fiecare şcoală în parte. Acestea sunt publicate pe site-ul Ministerul Educaţiei.
Fişa şcolii conţine informaţii despre numărul de elevi şi mediile la examene pe diferite trepte de şcolarizare, numărul de profesori şi nivelul lor de calificare, bugetul instituţiei şi limba de predare. Toată informaţia este plasată într-un context general, fiind posibilă compararea datelor cu mediile pe raion şi pe ţară.
Acestea conţin şi informaţii despre bugetul fiecărei instituţii de învăţământ şi resursele medii pentru un elev. Astfel, în document apare cifra exactă a bugetului instituţiei şi felul în care acesta a fost gestionat de către administraţia şcolii.
Un capitol aparte al fişei se referă la performanţele elevilor din fiecare instituţie de învăţământ, fiind prezentate date privind rata de promovare a examenului de bacalaureat şi nota medie la acest examen. Totodată, sunt indicate notele medii la examenul de absolvire a gimnaziului, precum şi nota medie la evaluările finale din învăţământul primar.
Potrivit Ministerului Educaţiei, în Republica Moldova activează 1354 de instituţii de învăţământ general.