Iohannis: E bine să ne amintim că, exact acum 25 de ani, Revoluția română a făcut posibilă această evoluție

iohannis la iasiPreședintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la recepția privată oferită la Palatul Cotroceni cu ocazia învestirii sale în funcție, că „în istorie, lucrurile nu vin aproape niciodată de azi pe mâine” și a evocat momentul de exact acum 25 de ani când Revoluția română „a făcut posibilă această evoluție neașteptată pentru mulți”.

În acest context, șeful statului le-a propus participanților la recepție un moment de reculegere în cinstea celor care s-au jertfit în zilele Revoluției Române.
De asemenea, noul președinte al României le-a mulțumit celor prezenți la evenimentul de duminică după-amiaza pentru „implicarea în parcursul care a făcut posibilă ziua de astăzi”. „Fiecare dintre dumneavoastră, fiecare dintre cei din sală v-ați implicat fiecare în felul lui. Vă felicit, ați reușit ! Soția mea, Carmen, și cu mine suntem foarte bucuroși că avem ocazia să vă salutăm aici, cu ocazia acestui eveniment. Dar în istorie, lucrurile nu vin aproape niciodată de azi pe mâine. Întotdeauna există evenimente care anunță o evoluție, întotdeauna există evenimente care prefigurează parcursul istoriei. Și, cred că, în acest moment, și poate chiar cu ocazia acestei întruniri de bucurie, este bine să ne amintim că, exact acum 25 de ani, Revoluția română a făcut posibilă această evoluție neașteptată pentru mulți dar, în același timp, cred că este bine să ne amintim că oameni s-au jertfit pentru ca noi astăzi să putem să ne bucurăm”, a spus Iohannis, la această recepție.
Totodată, în discursul său, noul președinte le-a urat celor prezenți la eveniment „sărbători fericite”.
„Este o perioadă foarte specială. Suntem foarte aproape de sărbătoarea Crăciunului. Și, dacă întrebăm pe oricine cu ce sentimente ar trebui să așteptăm Crăciunul, cred că majoritatea vor spune: cu calm, cu liniște și cu speranță. Și cred că aceste cuvinte sunt importante și pentru mandatul meu și sper să fie mult mai mult decât o coincidență că speranța ne-a adus aici, calmul l-am recomandat astăzi în alocuțiunea mea din Parlament și, atunci, cu această ocazie, îmi permit să vă doresc Crăciun fericit, sărbători fericite și numai bine!”, a spus președintele Iohannis. De asemenea, acesta i-a mulțumit lui Valentin Astănculesei, care a cântat Imnul Național în deschiderea recepției private.
Momentul fusese anunțat încă de vineri chiar de către Klaus Iohannis.
„Duminică, după învestitură, Valentin Astănculesei îmi oferă cel mai frumos dar de început de mandat: așa cum a făcut-o acum câteva săptămâni, în gara din Amsterdam, va cânta la Cotroceni imnul României. Mandatul meu va începe sub semnul imnului național, ca un simbol al solidarității tuturor românilor și al dorinței noastre de schimbare”, a scris vineri Iohannis, pe pagina sa de Facebook.
Klaus Iohannis a preluat, duminică, de la Traian Băsescu, mandatul prezidențial pentru următorii cinci ani.