Baschet masculin: Vicecampioana României, CSM Oradea, cu un sezon mai puțin reușit, din cauza accidentărilor

Bilanțul vicecampioanei României la baschet masculin, CSM U Oradea, la sfârșit de an 2014, nu este cel mai bun, din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat echipa în acest tur al Ligii Naționale, a declarat marți, pentru AGERPRES, Adrian Micinic, purtătorul de cuvânt al echipei.

La încheierea anului 2014, bilanțul general al lui CSM U Oradea este de 7 victorii și 13 înfrângeri, împărțite pe trei competiții: Cupa României — 0/2 și eliminare din primul tur, Liga Națională — 7/5 și clasare pe locul al 5-lea la jumătatea sezonului regulat și FIBA EuroChallenge — 0/6 și eliminare din prima fază a grupelor.

CSM Oradea a încheiat, sâmbătă, 20 decembrie, sezonul național cu o victorie categorică și reconfortantă, în fața unei rivale de tradiție din ultimii ani, BC Timișoara, cu scorul de 91-66, echipa orădeană aflându-se pe locul 5 în clasamentul Ligii Naționale la finele turului

”Cu șapte victorii și cinci înfrângeri, ne situăm pe locul cinci în clasamentul general. Desigur, așteptările, în primul rând ale clubului, au fost mai mari, dar trebuie să ținem cont de problemele medicale cu care echipa s-a confruntat și care nu s-au remediat încă nici până în ziua azi”, a precizat, pentru AGERPRES, Micinic.

Pe tot parcursul primei jumătăți din sezonul competițional 2014/15 activitatea echipei de baschet a fost serios perturbată de o serie interminabilă de accidentări respectiv probleme de sănătate. Acestea nu s-au terminat nici măcar acum, însă există speranțe că în retur lucrurile vor arăta mai bine din punct de vedere al sănătății sportivilor.

În FIBA Eurochallenge, echipa CSM Oradea a nimerit într-o grupă ”infernală”, cea mai dificilă grupă posibil, cu echipe puternice, provenite din Liga VTB și Turcia, ce a cuprins jocuri extrem de dificile și deplasări infernale.

”Turcia este în momentul de față țara cu cel mai spectaculos salt valoric, atât la juniori cât și la seniori, investițiile de acolo fiind impresionante. Neavând puterea investițională de a ne lupta cu aceste echipe, lucru dublat și de neajunsurile medicale, echipa noastră nu a reușit să obțină nicio victorie în FIBA EuroChallenge. A fost o experiență pe de o parte plăcută, pe de altă parte solicitantă, în condițiile în care jucătorii noștri aveau mai mare nevoie să se odihnească”, a spus Micinic.

Echipa se va reuni în data de 3 ianuarie. Primul meci din anul 2015 este programat în jurul datei de 14 ianuarie, cu Universitatea Cluj la Oradea.

Turul Ligii Naționale de baschet masculin se încheie marți, când se vor disputa meciurile etapei a 13-a. Echipa orădeană antrenată de către Cristian Achim a tras cortina peste anul calendaristic 2014 în cursul serii de sâmbătă (20 decembrie), în meciul cu BC Timișoara. CSM Oradea nu va juca marți, având rundă liberă, din cauza numărului impar (13) de echipe din primul eșalon.