Ofertele instituțiilor de credit pentru ‘Prima mașină’ trebuie depuse până pe 23 decembrie, ora 24,00

Ofertele instituțiilor de credit care vor să participe la programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi ‘Prima mașină’ vor fi depuse cel mai târziu până la data de 23 decembrie 2014, ora 24.00, la sediul Ministerului Finanțelor Publice și la sediul FNGCIMM, informează Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

Finanțatorii (bănci și instituții financiare nebancare) vor transmite FNGCIMM și Ministerului Finanțelor Publice cererile de înscriere în Program, nivelul costurilor totale pe care le vor aplica pentru finanțările acordate, valoarea estimată a garanțiilor care urmează să fie acordate în cadrul Programului, precum și angajamentul de respectare a încadrării costului finanțării cu garanție guvernamentală în marja maximă de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni.

Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi permite persoanelor fizice achiziționarea unui autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat în procent de maxim 50%. Beneficiarii Programului trebuie ca, la data solicitării creditului, să aibă vârsta de minimum 18 ani și capacitate deplină de exercițiu, să declare pe propria răspundere că nu au mai deținut în proprietate un autoturism nou, să nu înregistreze restanțe la plata altor credite bancare și să nu aibă obligații de plată restante la bugetul general consolidat. Potențialii beneficiari trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din prețul de achiziție al autoturismului, care va fi asigurat printr-o poliță de asigurare de tip CASCO, pe toată durata de valabilitate a garanției.