ANM: Cod portocaliu de viscol pentru 9 județe, până la ora 18,00

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineața, o avertizare Cod portocaliu de viscol și ninsori pentru 9 județe din Muntenia și Moldova, valabilă până luni, la ora 18,00.

Potrivit meteorologilor, între orele 6,00 și 18,00, în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, în zona de munte a județului Prahova, precum și în județul Tulcea, cantitățile de precipitații vor depăși local 25 — 30 de litri/mp, vântul va avea rafale de peste 70 — 80 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

De asemenea, în intervalul menționat, se vor afla sub Cod galben de viscol 16 județe din Moldova și Muntenia, inclusiv municipiul București. Avertizarea meteorologică Cod galben vizează județele Constanța, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Iași, Botoșani, Suceava și anumite zone din județele Prahova, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș.

Conform avertizării ANM, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali va ninge viscolit. În Dobrogea, precipitațiile vor fi mixte în primele ore ale intervalului și izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat în ninsoare. În aceste regiuni viteza vântului la rafală va depăși 55 — 65 km/h.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza avertizarea meteorologică emisă luni dimineața.