MAI: 38 de persoane au fost salvate din situații de risc; nu au fost persoane decedate sau dispărute

Un număr de 38 de persoane au fost salvate din situații de risc în cursul zilei de luni, neexistând persoane decedate sau dispărute ca urmare a viscolului sau a zăpezilor, anunță un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remis luni după-amiaza AGERPRES.

Datele centralizate arată că, în județul Brăila, o autospecială cu șenile din cadrul ISU Brăila s-a deplasat către satul Tătaru, comuna Dudești, pentru a transporta o femeie însărcinată, urmând ca aceasta să fie preluată de către Serviciul de Ambulanță Județean.

„La Galați, o mașină a rămas înzăpezită pe DJ 254, în dreptul localității Ivești Călmățui și cele două persoane care se aflau în mașină au fost preluate de un echipaj ISU. Măsuri de intervenție rapidă au fost dispuse și în județul Ialomița, pentru salvarea mai multor persoane rămase înzăpezite în localitățile Săpunași și Andrășești”, relevă comunicatul citat.

MAI arată că, în prezent, se derulează o acțiune de intervenție în județul Tulcea, unde două ambulanțe sunt înzăpezite.

„Una dintre ele transportă 3 persoane care necesită dializă, iar cealaltă o femeie gravidă. Pentru deblocarea situației se deplasează în zonă forțe de intervenție cu o autospecială tip freză. Menționăm că în cursul zilei de ieri, tocmai pentru a evita acest tip de situații de risc pentru persoanele care necesită îngrijire medicală permanentă, peste 300 de persoane care necesită dializă, au fost transportate, cu acordul lor, în zone accesibile”, adaugă comunicatul de luni după-amiaza al MAI.

Sursa menționată precizează că „întreaga coordonare a acțiunilor de intervenție în situații de urgență desfășurate în aceste ore este asigurată prin Centrul Național de Coordonare Integrată a Intervențiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”.