Marc Anthony, Robbie Williams și Andre Rieu, așteptați anul acesta în România

Marc Anthony, Robbie Williams și Andre Rieu se numără printre artiștii internaționali așteptați în 2015 să concerteze în România. Și fanii trupelor Europe și AC/DC vor avea ocazia să-și întâlnească favoriții.

* În prima lună a anului bucureștenii îl vor putea revedea la Sala Palatului, pe 24 ianuarie, pe Thomas Anders, cel supranumit „The Gentleman of Music”, jumătatea brunetă a trupei Modern Talking. Anunțat inițial pentru 1 noiembrie 2014, concertul a fost reprogramat ca urmare a alegerilor prezidențiale ce s-au desfășurat a doua zi.

* Trei zile mai târziu, pe 27 ianuarie, una dintre cele mai populare trupe din noul val de power metal și heavy metal, Sabaton, va ajunge la București pentru lansarea noului album „Heroes”. Alături de suedezii de la Sabaton pe scenă vor mai urca, în deschiderea evenimentului, olandezii de la Delain, trupa finlandeză de heavy/power metal Battle Beast și formația românească RoadKillSoda. Anunțat inițial pentru Turbohalle, din cauza numărului mare de bilete vândute, concertul a fost mutat la Arenele Romane din București.

* Luna ianuarie se va încheia cu spectacolul „Quidam” oferit de artiștii de la Cirque du Soleil. În perioada 29 ianuarie — 1 februarie vor fi prezentate, la Romexpo, șase spectacole: 29 ianuarie — ora 20,00, 30 ianuarie — ora 20,00, 31 ianuarie — orele 16,00 și 20,00, 1 februarie — orele 13,00 și 17,00.

* În februarie, Toto Cutugno revine în Capitală pentru un concert pe care-l va susține alături de Orchestra Simfonică București. Fanii celebrului artist vor putea asculta pe 27 februarie, la Sala Palatului, hituri ca „L’Italiano”, „Serenata”, „Insieme: 1992”, „Figli”.

* Unul dintre cei mai așteptați artiști — Marc Anthony — va putea fi văzut la finalul lunii martie, pe 31. Fanii artistului latino vor avea ocazia să asculte hituri precum „No Me Ames”, „I Need To Know”, „You Sang to Me”, „Rain Over me”, „Tragedy”. Concertul de la București programat a se desfășura la Sala Palatului a fost mutat, potrivit unei informații postate pe site-ul vreaubilet.ro, la Romexpo.

* Pe 5 martie, la București, va concerta, la Sala Radio, în premieră în România, Kurt Elling. Artistul american va promova la București proiectul „Passion World”.

* Pe 15 martie este rândul lui Joaquin Cortes să concerteze în România. El va prezenta la Sala Palatului, împreună cu opt dintre cei mai buni dansatori ai Spaniei, doi dansatori de flamenco, 17 muzicieni și opt vocaliști de flamenco, spectacolul „Gitano”.

* Cântărețul spaniol David Bisbal revine și el în România, pe 18 martie, cu un nou show plin de pasiune și energie, în timp ce regina muzicii fado, Mariza, va aduce pe scena Sălii Palatului, pe 24 martie, un nou concert extraordinar.

* Faimosul pianist Richard Clayderman va fi prezent în România pe 19 martie, cu lansarea, în premieră mondială, a spectacolului „From Paris with Love”. Artistul va interpreta pe scena Sălii Palatului, timp de două ore, cele mai cunoscute și apreciate cântece ale sale, printre care și cea mai iubită piesă, „Ballade pour Adeline”.

* În luna aprilie este așteptat, pe 21, la Sala Radio, spectacolul „Jazz Night Out”, prezentat de trupa americană Oregon, care îi are în componență pe Ralph Towner (chitară, pian), Paul McCandless (oboi, instrumente de suflat), Glen Moore (bass) și Mark Walker (tobe, percuții).

* Suedezii de la Roxette revin în România pentru un nou concert care va avea loc pe 17 mai, la Arenele Romane din Capitală. Spectacolul face parte din noul turneu european al trupei prin care se marchează împlinirea a 30 de ani de carieră.

* Trupa de flamenco-electronic Chambao, originară din Malaga, va concerta, în premieră în România, pe 8 mai, la Sala Palatului, urmând ca pe 15 mai, la Arenele Romane din București, să se desfășoare cea de-a treia ediție a festivalului Romanian Rock Meeting.

* Cel mai de succes violonist din lume și cel mai bine vândut muzician clasic din toate timpurile, Andre Rieu, va susține la București, în Piața Constituției, alături de Johann Strauss Orchestra, o serie de cinci concerte — 6, 11, 12, 13 și 14 iunie.

* Un alt concert așteptat de români este și cel al trupei Europe. Anunțat inițial pentru 17 noiembrie 2014, concertul a fost reprogramat pe 11 iunie 2015, la Sala Palatului, modificarea survenind ca urmare a reconfigurării schemei de concerte planificate pe teritoriul Europei de Est, situație determinată de înregistrările pentru realizarea celui de-al zecelea material discografic ce va fi lansat în luna martie 2015.

* Tot în luna iunie, pe 27, la Arenele Romane, va avea loc, în premieră în România, concertul uneia dintre cele mai apreciate trupe americane de heavy metal, Godsmack. Concertul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al trupei, „1000hp”.

* România se află pe harta turneului european „Rock Or Bust World Tour 2015” susținut de AC/DC, conform site-ului www.yaticket.com, însă deocamdată nu se știu data, orașul și locul concertului. Turneul, prin care trupa australiană aniversează 40 de ani și promovează albumul „Rock Or Bust”, va începe pe 5 mai în Olanda și mai include concerte în Germania, Austria, Franța, Spania, Scoția, Irlanda, Marea Britanie, Italia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Polonia și urmează să mai fie anunțate datele spectacolelor din Belgia, Elveția și România.

* Un alt concert așteptat de români este și cel al lui Robbie Williams. Potrivit Events, concertul de la București, deși nu a fost anunțat încă oficial, va avea cu siguranță loc. Potrivit informațiilor, concertul care face parte din „Let Me Entertain You Tour” va avea loc pe 17 iulie, în Piața Constituției.

* Una dintre cele mai apreciate și iubite trupe de heavy metal din lume, Black Label Society, va reveni în România pe 27 iulie, pentru un concert la Arenele Romane din Capitală.

* Ediția din 2015 a Festivalului George Enescu va găzdui, în perioada 30 august — 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București, 58 de concerte, precum și multe evenimente în aer liber. Cea de-a XXII-a ediție a festivalului va aduce în Capitală artiști și formații de primă mână la nivel mondial, care vor concerta pe scenele bucureștene timp de 22 de zile.

* Fanii trupei olandeze BZN vor avea ocazia să-și vadă favoriții, pentru ultima oară în România, pe 10 octombrie, la Sala Palatului din Capitală. Programat inițial să aibă loc la începutul lunii decembrie 2014, spectacolul a fost reprogramat deoarece Anny Schilder, vocalista grupului, a fost diagnosticată cu cancer la sân.