Teatrul de Comedie marchează luni a 54-a aniversare cu o expoziție și un spectacol

Teatrul de Comedie din București își va sărbători luni cea de-a 54-a aniversare cu vernisajul unei expoziții și un spectacol de gală la care vor participa personalități de care se leagă direct istoria teatrului, informează un comunicat al instituției transmis AGERPRES.

Evenimentul va fi deschis la ora 19,00 cu vernisajul expoziției „Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni și perspective 1960-1990”, proiect de cercetare realizat de Cristina Modreanu și Maria Drăghici, la invitația directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiță.

Vernisajul va fi urmat de un spectacol de gală, la care vor participa personalități de care se leagă direct istoria acestui teatru, printre care Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu, Marin Moraru. Spectacolul documentar-live regizat de Vlad Massaci va provoca confesiuni în direct moderate de Cristina Modreanu și Cătălin Ștefănescu, continuând cu o celebrare informală care completează albumul de familie al teatrului, se arată în comunicat.

„Comedia Remix” este un proiect de activare a arhivelor ce va continua pe parcursul anului 2015 cu realizarea unui album al expoziției, un film documentar și o serie de conferințe pe teme inspirate din descoperirile făcute în urma cercetării. Proiectul așază evoluția teatrului în contextul mai larg al epocii, citit din perspectiva culturală, socială și antropologică, potrivit comunicatului citat.

Teatrul de Comedie din București a fost înființat în 1961 de actorul Radu Beligan iar din 2002 este condus de actorul George Mihăiță.