Fotbal: Adrian Mutu și-a anunțat retragerea din activitate

Atacantul român Adrian Mutu și-a anunțat retragerea din activitate, joi, chiar în ziua în care a împlinit 36 de ani, potrivit canalului de televiziune Digi Sport.

”Nu mai vreau să vorbesc despre fotbal, m-am retras din activitate”, ar fi afirmat Mutu, care a refuzat să intre în direct la o emisiune televizată.

Totodată, cotidianul ”Gazzetta dello Sport” a anunțat joi că Mutu nu va reveni la Fiorentina, după ce discutase cu antrenorul Vincenzo Montella să îl primească la antrenamente.

Mutu, care a ratat în toamnă un transfer în India, la FC Pune City, mutare blocată de FIFA, a pus capăt zvonurilor care dădeau ca posibilă plecarea sa la Guangzhou R&F, echipă chineză preluată de antrenorul Cosmin Contra.

Adrian Mutu și-a reziliat pe 26 septembrie contractul cu Petrolul Ploiești, echipă la care a evoluat începând din luna ianuarie 2014, după despărțirea de formația franceză AC Ajaccio.

”Briliantul” și-a început cariera la FC Argeș Pitești, echipă la care a evoluat între 1996 și 1999, înainte de a se transfera la Dinamo București (1999-2000), de unde a făcut apoi pasul către Serie A, la Internaționale Milano (2000), unde nu a reușit însă să se impună. El a evoluat ulterior la Hellas Verona (2000-2002) și Parma (2002-2003), înainte de a fi achiziționat, în 2003, de puternicul club englez Chelsea Londra, care l-a concediat însă un an mai târziu, în urma unui un test pozitiv la cocaină, atacantul român primind și o suspendare de 7 luni din partea Federației engleze de fotbal.

După expirarea suspendării, Mutu a revenit în Serie A, unde a semnat un contract pe cinci ani cu Juventus, în ianuarie 2005, dar s-a despărțit de clubul torinez în vara anului următor, când s-a transferat la Fiorentina, echipă la care a rămas până în 2011. El a mai jucat apoi la Cesena (2011-2012) și Ajaccio, în campionatul Franței (2012-2014).

A strâns 77 de meciuri la echipa națională, pentru care a marcat de 35 de ori, fiind, alături de Gică Hagi, deținătorul recordului de goluri pentru prima reprezentativă.