Guvernul de la Nicosia a suspendat operațiunile Cyprus Airways

Operatorul aerian Cyprus Airways își va înceta activitatea, după ce Comisia Europeană a stabilit că a primit ilegal ajutor de stat, cu ajutorul căruia a reușit să evite falimentul, a anunțat vineri Guvernul de la Nicosia, transmit DPA și Reuters.

Va fi numit un administrator al companiei și licența de operare va fi revocată, le-a declarat jurnaliștilor ministrul cipriot de Finanțe, Harris Georgiades.

Vineri, Comisia Europeană a cerut Cyprus Airways să ramburseze peste 100 milioane de euro (118 milioane de dolari) din ajutorul primit de la Executivul cipriot.

Guvernul, care deține 93% din Cyprus Airways, a anunțat anul trecut că este în căutarea unui investitor strategic pentru a menține compania pe linia de plutire, după pierderile masive înregistrate în ultimii ani.

Cyprus Airways, înființată în 1947, are peste 500 de angajați și o flotă de șase aeronave. Comisia Europeană susține că operatorul a primit ilegal ajutoare de stat de 73 milioane de euro în 2012 și încă 102,9 milioane de euro în 2013.