Islamiștii somalezi shebab salută atacul ‘eroic’ asupra Charlie Hebdo

combatere terorismInsurgenții islamiști somalezi shebab le-au adus un omagiu vineri celor ‘doi eroi’ presupuși autori ai atacului împotriva săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morți, potrivit unui comunicat difuzat vineri de Radio Andalus, post oficial al mișcării, relatează AFP. 

‘Charlie Hebdo l-a insultat pe profetul nostru și alte milioane de musulmani. Cei doi frați (supectați de atac) sunt primii care s-au răzbunat’, potrivit unui comunicat difuzat la postul de radio.
Insurgen
ții islamiști afiliați Al-Qaida au criticat ‘spiritele pierdute care pretind că libertatea de expresie a fost atacată” și au dat asigurări că „nu este cazul’. Ei au salutat ‘doi eroi’, care, în opinia lor, au acționat cum trebuia.
Cei doi fra
ți ‘au tăiat capul necredincioșilor care l-au insultat pe profetul mult iubit’, au afirmat islamiștii shebab, adăugând că fostul lider al Al-Qaida Osama Ben Laden a avertizat Occidentul că, dacă libertatea de expresie nu are limite, trebuie să se aștepte la vărsare de sânge.
Mili
țiile Shebab, care controlează vaste zone rurale din centrul și sudul Somaliei, au legături strânse cu ramura Al-Qaida în Yemen, cu care unul din cei doi frați urmăriți vineri de forțele de ordine franceze s-ar fi pregătit în folosirea armelor.