UPDATE Patru dintre ostatici au murit la băcănia kosher din estul Parisului; atacatorul a fost ucis în asaltul poliției

Patru dintre ostaticii luați vineri la o băcănie kosher din estul Parisului au fost uciși, a anunțat o sursă din cadrul poliției franceze, citată de Reuters.

Forțele de securitate franceze au lansat vineri asaltul asupra băcăniei kosher din Porte de Vincennes (în arondismentul XII din estul Parisului), unde mai multe persoane au fost luate ostatice vineri. Mai mulți ostatici au fost eliberați în urma acțiunii poliției. Potrivit Le Monde, care citează surse din cadrul poliției, și autorul luării de ostatici a fost ucis.

Autorul luării de ostatici de la Paris este Amedy Coulibaly (sursă poliție)

Atacatorul, identificat drept Amedy Coulibaly, un delincvent multirecidivist de 32 de ani, amenințase să ucidă toți ostaticii dacă trupele speciale ale jandarmeriei dădeau asaltul la Dammartin unde se baricadaseră frații Cherif și Said Kouachi, autorii atentatului de miercuri de la revista Charlie Hebdo.

Acesta a fost ucis în asaltul forțelor de securitate franceze, a declarat o sursă din cadrul poliției, relatează AFP.

Operațiunea din Porte de Vincennes a fost lansată aproape simultan cu cea de la tipografia din Dammartin, unde cei doi presupuși autori ai atentatului de miercuri, din Paris, de la revista Charlie Hebdo, au fost uciși, conform unor surse apropiate dosarului.