Hunedoara: Stațiunea Parâng a rămas fără energie electrică

Stațiunea turistică Parâng a rămas fără energie electrică, sâmbătă, după ce mai mulți brazi s-au prăbușit peste stâlpii de înaltă tensiune de pe marginea drumului care urcă din Petroșani spre stația de plecare a telescaunului.

Incidentul s-a produs după ce în cursul dimineții în zonă a plouat, iar apoi a nins. Ca urmare, zăpada de pe crengile brazilor s-a îngreunat foarte tare și a dus la ruperea copacilor. O parte dintre aceștia a căzut peste liniile de alimentare cu energie electrică a stațiunii Parâng.

„Se lucrează la degajarea drumului de brazii prăbușiți la pământ și la restabilirea alimentării cu electricitate a stațiunii. Echipele Salvamont trec pe la fiecare cabană pentru a discuta cu turiștii, iar dacă sunt probleme grave ce necesită transportul din Parâng la Petroșani se va interveni cu ATV-ul și snowmobilul din dotare”, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Echipe ale companiei de electricitate lucrează la remedierea problemei apărute, dar intervenția acestora este îngreunată de condițiile meteo, a explicat Marian Popescu, city manager la Primăria Petroșani.

Potrivit estimărilor salvamontiștilor, în stațiunea Parâng se aflau sâmbătă câteva sute de turiști care au urcat la schi, stratul de zăpadă pe pârtii măsurând circa 60 de centimetri.