Amedy Coulibaly revendică unul din atentate în numele Statului Islamic

imageResize (2)Un bărbat prezentat ca fiind Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici ce a avut loc vineri la un magazin evreiesc din estul Parisului, revendică unul dintre atentate în numele grupării Statul Islamic /SI/, potrivit unei înregistrări video, relatează AFP.

Bărbatul, care vorbește în fața camerei de filmat, declară că a acționat ‘împotriva poliției’, în timp ce un text apărut în montaj îl identifică drept Amedy Coulibaly și precizează că el a ucis în mod special o polițistă la Montrouge.
El vorbește de asemenea despre atacul asupra redacției Charlie Hebdo comis miercuri de frații Kouachi. Amedy Coulibaly a fost ucis vineri de forțele speciale franceze.
Atentatul de miercuri de la redacția Charlie Hebdo — cel mai sângeros din istoria Franței și care a provocat o undă de șoc în lumea întreagă — a fost comis de frații Cherif și Said Kouachi drept răzbunare după ce săptămânalul satiric francez a publicat o caricatură cu liderul grupării Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi.