Aproape 230.000 de persoane au ieșit în stradă în Franța după atacurile jihadiste

je-suis-charlie-mobilizare-parisAproape 230.000 de persoane au ieșit sâmbătă în stradă în mai multe orașe de provincie din Franța în semn de omagiu pentru cele 17 victime ale atacurilor care au îndoliat Franța în ultimele zile, informează surse din poliție citate de AFP.

Manifestațiile au loc în ajunul unui marș de mare amploare prevăzut să aibă loc la Paris, cu participarea președintelui François Hollande și a numeroși lideri străini.
Adunarea cea mai amplă a avut loc la Toulouse (sud-est), unde peste 80.000 de persoane au defilat într-un cortegiu tăcut, tăcere întreruptă uneori de salve de aplauze. „Je suis Charlie”, „Sunt împotriva rasismului”, „Sunt pentru laicitate”, sunt alte mesaje afișate de manifestanți în orașul îndoliat în urmă cu aproape trei ani de cele șapte crime comise de islamistul radical Mohamed Merah.
La Nantes, în vestul țării, cel puțin 30.000 de persoane au defilat afișând o banderolă cu mesajul „Să trăim împreună, liberi, egali și solidari”.
La Pau, în sud-vestul țării, cel puțin 30.000 de persoane, potrivit poliției, s-au adunat pentru un marș al tăcerii. „Este o formidabilă mișcare populară. Este frumoasă, semnificativă și foarte prețioasă”, a declarat primarul de centru François Bayrou.
Marșul s-a derulat de-a lungul centrului orașului, coloana având în frunte o mare banderolă cu mesajul „Nous sommes tous Charlie” ținută de liceeni.
La Besançon (est) au ieșit în stradă peste 20.000 de oameni, iar la Orleans (centru), peste 22.000. La Nice (sud-est) au existat 23.000 de manifestanți, iar la Lille (nord) cel puțin 22.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor, notează AFP.