Poliţia de Frontieră: Toate punctele de trecere sunt funcţionale

658x0_iarna_reuters1_27931900Toate punctele de trecere, atât de la frontiera cu România, cât şi cele cu Ucraina sunt funcţionale şi activează în regim normal. De duminică dimineaţă, 11 ianuarie, sunt funcţionale şi punctele de trecere de tip debarcader: Soroca-Ţekinovka şi Cosăuţi-Iampoli, informează Poliţia de Frontieră.

Potrivit unui comunicat de presă, încă de la 15 decembrie în cadrul instituţiei s-au făcut mai multe modificări în programul activităților cotidiene, poliţiştii de frontieră făcând faţă afluxului de călători, generat de sărbătorile de iarnă.
În această perioadă a fost mărit numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, Poliția de Frontieră și-a intensificat relaţiile de conlucrare cu instituțiile de frontieră din țările vecine.
În primele 10 zile ale anului curent, polițiștii de frontieră au înregistrat peste 350 mii de traversări ale persoanelor, dintre care aproximativ 102 mii au fost cetăţeni străini.