Armele folosite de frații Kouachi proveneau din Belgia; traficantul de arme s-a predat poliției

Armele folosite de frații Said și Chérif Kouachi în atentatul împotriva publicației satirice franceze Charlie Hebdo proveneau din Belgia, a scris marți cotidianul flamand Het Laatste Nieuws în ediția online, informează EFE.

‘Puștile Kalașnikov și lansatoarele de rachetă pe care le-au folosit miercurea trecută Said și Chérif Kouachi împotriva redacției Charlie Hebdo proveneau din Belgia’, a scris ziarul citat. Anchetatorii din Franța și Belgia sunt convinși că frații Kouachi au obținut armele prin intermediul francezului Amedy Coulibaly, autorul atentatului de la magazinul cușer din Paris, unde au fost uciși patru evrei. Potrivit publicației, puștile și lansatoarele de rachetă au fost cumpărate împreună cu alte arme de foc la prețul de circa 5.000 de euro, tranzacția având loc în apropiere de Gare Bruxelles-Midi.

Miercuri, ziarul Le Soir, citat de EFE, scrie că belgianul care a negociat cu frații Kouachi livrarea de arme s-a predat poliției. Individul s-a prezentat marți din proprie inițiativă la o secție de poliție din Charleroi (sud). Belgianul a spus că a menținut contactul cu Amedy Coulibaly și a dat asigurări că francezul a încercat să cumpere un autoturism și a încercat să-l înșele în timpul tranzacției.

Traficantul de arme belgian a mai spus că, atunci când a aflat că Amedy Coulibaly are legături cu gruparea radicală Statul Islamic (SI), s-a speriat și a ales să informeze poliția.