Ponta, reprezentanților Coaliției pentru Dezvoltarea României: Cum luptăm cu corupția trebuie să luptăm și cu evaziunea fiscală

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri la întâlnirea cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României că măsurile decise în 2014, cum ar fi reducerea CAS la angajator sau a taxei pe construcții speciale, au condus la crearea de locuri de muncă în zona privată și că un obiectiv major al guvernării pentru anul în curs trebuie să fie combaterea evaziunii fiscale.

„Vreau cât este și presa să spun încă o dată că nu am rezolvat toate problemele și nu cred că le vom rezolva pe toate vreodată, dar am reușit din ce în ce mai mult prin întâlnirile lunare să înțelegem importanța dialogului, am îndreptat multe greșeli, unele lucruri le-am făcut bine de la început, același lucru îmi doresc să facem și în 2015. Și mai ales îmi doresc ca acest format de dialog lunar să existe între toate guvernele care vor mai veni și reprezentanții mediului de afaceri. Iar, în ceea ce ne privește, cu cât avem mai multă stabilitate, predictibilitate, transparență în decizii și dialog, cu atât înseamnă că o să avem rezultate mai bune și dumneavoastră veți plăti mai multe taxe la bugetul de stat pe care să le folosim după aceea pentru Apărare, pentru Infrastructură, pentru Sănătate, pentru Educație, pentru ceea ce înseamnă servicii publice”, a afirmat premierul la întâlnirea de la Palatul Victoria cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Victor Ponta le-a mulțumit reprezentanților Coaliției pentru colaborarea din 2014 și le-a dat asigurări că acest lucru va continua și în 2015.

„Vreau să vă asigur că în acest an vom lucra și mai bine decât am făcut-o în 2014 și 2013 și cu speranța că vom fi parteneri în multe din proiectele importante. Cred că anul nu a început rău, mai bine zis a început bine. Nu avem nicio taxă și niciun impozit în plus, ba chiar avem unele scăzute. După cum știți, CAS-ul (…), taxa pe construcțiile speciale de la 1,5% la 1%, TVA-ul pentru pachetele all-inclusive, măsuri de stimulare economică și rezultatele le-am văzut. Și anume, creșterea numărului de locuri de muncă în zona privată, creșterea încasărilor bugetare. Ține de noi acuma să reușim să combatem evaziunea fiscală și am spus că evaziunea fiscală, din punctul meu de vedere, este o amenințare la siguranța națională în egală măsură cu corupția. Cum luptăm cu corupția trebuie să luptăm și cu evaziunea fiscală și vreau doar să vă asigur, alături de membrii Cabinetului, că vreau să lucrăm împreună”, a mai spus premierul.