Inițialele ING ale diviziilor Asigurări, Pensii și Investiții vor fi înlocuite cu NN, prin rebranding

Cele trei divizii din România ale grupului ING, respectiv ING Asigurări de Viață, ING Pensii și ING Investment Management, își vor schimba numele, din aprilie, în urma unui proces de rebranding, inițialele ING fiind înlocuite cu NN, au anunțat, joi, reprezentanți ai companiei.

‘ING Asigurări de Viață devine NN Asigurări de Viață, ING Pensii devine NN Pensii, iar ING Investment Management devine NN Investment Partners. Procesul de rebranding presupune schimbarea numelui și a identității vizuale, fără a aduce schimbări la nivelul strategiei, al echipei de management și angajați sau la nivelul relației contractuale cu clienții’, a declarat, joi, directorul general al ING Asigurări de Viață, Marius Popescu, într-o conferință de presă.

Acesta a precizat că schimbarea numelui diviziilor de asigurări de viață, pensii și management al investițiilor nu se referă la operațiunile bancare, ING Bank păstrându-și numele în continuare.

ING a anunțat lansarea unei campanii locale, în care a investit aproximativ 10 milioane de euro, prin care își propune să prezinte publicului identitatea sub care se va desfășura, începând din aprilie 2015, întreaga comunicare contractuală și comercială cu clienții, partenerii și piața a celor trei companii, subliniind prin conceptul său continuitatea activității acestora (‘Numele se schimbă, noi rămânem aceiași’).

Alinierea la noul brand — NN — are loc și la nivel global, în toate cele 18 țări în care grupul este prezent. Diviziile de asigurări de viață, pensii și investiții, care la acest moment operează sub numele ING, vor adopta noul nume și identitatea vizuală aferentă.

În 2014, aceste divizii s-au unit sub denumirea NN Group, acesta devenind o companie independentă pe 2 iulie 2014 printr-o ofertă publică inițială (IPO).

Începând de la această dată, acțiunile NN sunt listate și tranzacționate pe bursa de la Amsterdam (Euronext) sub denumirea ‘NN Group’ (simbolul ‘NN’).

Cu aproximativ 12.000 angajați, NN Group, care are peste 15 milioane de clienți, oferă clienților individuali, companiilor și clienților instituționali servicii de asigurare, pensii private și management al investițiilor.

În România, grupul NN include activitățile ING Asigurări de Viață, ING Pensii și ING Investment Management.