Liviu Pop: Înființarea Agenției Naționale pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială nu va atrage disponibilizări

Înființarea Agenției Naționale pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială, prin comasarea Inspecției Muncii și a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, nu se va solda cu disponibilizări de personal, a declarat joi Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, în cadrul videoconferinței cu prefecții care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

‘În ceea ce privește înființarea Agenției Naționale pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială, prin comasarea Inspecției Muncii și a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, ministrul delegat pentru Dialog Social a ținut să sublinieze că este vorba doar despre o reorganizare și că niciun angajat de la cele două instituții nu va rămâne fără loc de muncă’, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Potrivit comunicatului, Liviu Pop a prezentat — în cadrul videoconferinței — acțiunile pe care le va întreprinde în perioada următoare și care au ca scop reluarea și îmbunătățirea dialogului social la nivel instituțional.

‘De asemenea, ministrul delegat pentru Dialog Social a făcut și un scurt bilanț al activității derulate în 2014 de către comisiile de dialog social, la nivel teritorial, arătându-se nemulțumit de tematica restrânsă abordată în cadrul acestora. Liviu Pop a apreciat că se impune ca aceste comisii să fie convocate cel puțin o dată pe lună. De asemenea, ministrul le-a spus prefecților că în ultima zi de joi a fiecărei luni va organiza videoconferințe, tema de discuție constituind-o problemele identificate în urma comisiilor de dialog social din teritoriu.

Totodată, ministrul Liviu Pop i-a anunțat că în data de 5 februarie va organiza o videoconferință cu toți membrii comisiilor de dialog social pentru a prezenta bilanțul activității Dialogului Social în 2014’, se mai spune în comunicatul citat.