Ponta: Voi discuta astăzi cu premierul Leancă în ce măsură România poate ajuta Moldova cu energie

Premierul Victor Ponta a declarat joi că va discuta cu șeful Guvernului de la Chișinău, Iurie Leancă, pentru a găsi, în măsura posibilităților ce țin de infrastructură, modalități de ajutorare a Republicii Moldova cu energie electrică din partea României.

„Discutăm cu Guvernul de acolo și ce se poate face din punct de vedere ca infrastructură facem. După cum știți, România are energie electrică. Problema este că nu avem capacitățile de transport suficiente. O să discut cu domnul Leancă, chiar acuma, la birou. Și dacă putem să facem ceva, bineînțeles că facem”, a declarat premierul la ieșirea de la sesiunea solemnă dedicată Zilei Culturii Naționale organizată în Aula Academiei Române.

Victor Ponta a fost întrebat dacă Guvernul de la București intenționează să sprijine Chișinăul cu cantități de energie electrică în contextul anunțului Ucrainei de sistare a exportului de energie electrică spre Moldova.

Ucraina a decis să suspende în totalitate exportul de energie electrică în Republica Moldova și Belarus din cauza cantității insuficiente de energie pe piața internă, a anunțat marți serviciul de presă al Ministerului Energiei de la Kiev, citat de Ria Novosti.