Zgonea spune că Victoria Nuland îi roagă pe politicieni să fie în consens când iau decizii politice majore

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, agreează un consens politic la București atunci când se iau decizii politice majore, un exemplu fiind modificarea legilor electorale.

„Cu doamna Nuland am avut o discuție toate partidele politice cu privire la situația actuală din România și au fost următoarele concluzii: doamna Nuland a spus că România este cel mai important partener din Europa de Est, alături de Polonia, că este cea mai stabilă țară din această zonă și că ne mulțumește pentru eforturile pe care le aduce cea mai stabilă țară politică și predictibilă; că în acest moment predictibilitatea și capacitatea Parlamentului de a face legi care să nu mai fie modificate nu știu după cât timp permite ca mediul investițional american să vină în România mai des decât au venit în trecut și că ne roagă pe toți să fim în consens când luăm decizii majore, adică modificarea legilor electorale, legea finanțării partidelor politice (…), astfel încât să existe un raport corect între stat, partide politice și mediul investițional’, a susținut Zgonea la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că oficialul american nu a cerut nimic.

„Nu ne-a cerut nimic. Au fost angajamente din partea tuturor grupurilor politice. Am discutat pe trei paliere: militar-securitar, politic și economic. Toate cele trei au fost abordate de colegii mei și au fost în sens pozitiv”, a precizat Zgonea.