Despre cealaltă faţă a Unirii, la Biblioteca Județeană Iași

Cealaltă faţă a UniriiBiblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” invită publicul pasionat de istorie, sâmbătă, 17 ianuarie 2015, începând cu ora 11.00, la Sala de Lectură, la o nouă întâlnire a Clubului „Iubitor de Iaşi”. Tema întâlnirii: „Cealaltă faţă a Unirii” va fi susţinută de Corneliu Coman și este dedicată împlinirii a 156 de ani de la Mica Unire.
Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române. În urma acestui act, Iaşul a pierdut statutul de capitală, acest lucru având repercusiuni negative în viaţa socială şi economică a oraşului. Prezentarea acestor realităţi mai puţin cunoscute, cât şi tendinţele separatiste ale unor boieri moldoveni vor constitui subiectele expunerii acestei întâlniri.
Clubul „Iubitor de Iaşi” se adresează tuturor celor pasionaţi de istoria locală şi îşi propune, prin întâlniri periodice, să faciliteze creşterea nivelului de informare asupra trecutului oraşului nostru, cunoaşterea monumentelor oraşului, conexiunea persoanelor cu interese similare.
„Iubitor de Iaşi” se desfăşoară în cadrul proiectului „Culorile cărţii” al Bibliotecii Judeţene.