Cătălin Ivan pregătește un proiect-platformă de măsuri alternative la cele ale lui Liviu Dragnea

Europarlamentarul Cătălin Ivan a reafirmat, miercuri, că va candida la președinția Partidului Social Democrat și a subliniat că își va susține acest demers printr-un proiect-platformă, care va conține o serie de măsuri prin care PSD să poată câștiga alegerile din 2016.

El a precizat pentru AGERPRES că acest proiect se bucură de susținerea multor membri de partid, unii cu experiență, „pentru că au condus PSD”, dar și a altor colegi tineri.

Ivan a subliniat că acest proiect — platformă, care va fi lansat public în luna februarie, este o alternativă la măsurile propuse de președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, în perspectiva anului electoral 2016.

„Suntem în dezacord în totalitate cu măsurile propuse de Liviu Dragnea. Nu suntem de acord, de exemplu, cu limitarea numărului de mandate sau cu separarea funcțiilor politice de cele administrative. Credem că avem nevoie de un partid puternic în teritoriu, și nu președinții de organizații județene sunt cei care au condus la pierderea alegerilor”, a declarat pentru AGERPRES europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan.

Potrivit acestuia, Congresul PSD trebuie să aibă loc, pentru că aceasta a fost decizia ultimului Comitet Executiv Național (CExN) al partidului.

„Atât Victor Ponta, cât și Liviu Dragnea și-au depus mandatul și s-a votat la CExN ca cei doi să asigure interimatul până la congres. S-a discutat la CExN dacă să facem congres rapid sau să facem în martie și decizia a fost să lăsăm două-trei luni să aibă loc dezbateri, analize și congresul să aibă loc în martie. Deci, data congresului o putem discuta, dar nu putem discuta dacă acesta nu mai are loc, pentru că este decizia CExN. Vom avea, cu siguranță, congres”, a subliniat Ivan.

Liderul PSD sector 1 a reafirmat intenția de a candida la președinția PSD, subliniind că această decizie este una responsabilă și luată „la rece”.

„Dar nu sunt de acord cu măsurile propuse de Liviu Dragnea și avem o singură variantă — eu și colegi din partid — să propunem alte soluții. La congres, vor fi analizate propunerile noastre și ale altor colegi, vom vedea ce va decide congresul, în ce direcție va merge partidul. Așa funcționează democrația în toate partidele politice”, a menționat europarlamentarul social-democrat.