Președintele și premierul, dar și primarii Chișinăului și Cernăuțiului, la festivitățile din Piața Unirii

Președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta participă, sâmbătă dimineața, în Piața Unirii din Iași, la manifestările organizate de autoritățile locale pentru a marca împlinirea a 156 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Țara Românească, festivitățile fiind deschise prin intonarea imnului național și prezentarea onorului militar.

Momentul a fost urmat de un ceremonial religios oficiat de Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La eveniment, iau parte oficialitățile locale, membri ai Guvernului, lideri politici. Pe scena amplasată în Piața Unirii, alături de politicienii români se află și primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, și primarul orașului Cernăuți, Oleksi Kaspruk.

Potrivit programului, după susținerea discursurilor, va urma ceremonialul depunerii de coroane la monumentul dedicat lui Al. I. Cuza din Piața Unirii, defilarea detașamentelor militare, intonarea Horei Unirii și desfășurarea Horei Populare. De la ora 12,00, timp de o oră, în Piața Unirii este programat momentul folcloric ‘Noi suntem români’. În același timp, oficialitățile se vor deplasa la Biserica ‘Trei Ierarhi’, unde va fi oficiată o slujbă și vor fi depuse coroane de flori la mormântul domnitorului Al. I. Cuza.

După acest moment, primarii Iașiului, Chișinăului și Cernăuțiului vor semna, în Sala Gotică a lăcașului de cult, un protocol privind educația și cultura.

De la ora 13,00, municipalitatea va oferi peste 5.000 de porții de fasole cu cârnați și vin fiert tuturor cetățenilor veniți în Piața Unirii.