TUIAȘI oferă 10 burse de internship pentru semestrul al II-lea din acest an universitar

studentiUniversitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) le oferă și în semestrul al II-lea al anului universitar 2014-2015 studenților săi posibilitatea de a urma un internship în cadrul unuia dintre prorectoratele instituției.

Ca stagiar la TUIAȘI te vei putea implica în elaborarea de materiale promoționale pentru instituție, organiza vizite ale unor delegați străini sau participa la crearea unui sistem informațional de colaborare universitate – student. De asemenea, te vei putea ocupa de întreținerea site-ului universității sau a paginii de Facebook și vei avea ocazia să te implici în organizarea unor festivaluri, conferințe sau târguri educaționale. Și acestea sunt doar câteva dintre activități.

 

Care sunt avantajele?

Ca stagiar la TUIAȘI vei avea ocazia să lucrezi alături de persoane din conducerea instituției la proiecte importante și să acumulezi experiență relevantă în muncă. De asemenea, îți oferim oportunitatea să te remarci dintre colegii tăi și să fii recompensat pentru activitatea ta.

 

Vei primi o bursă specială de 350 de lei/ lună, care poate fi cumulată cu bursa de studiu sau bursa socială. Primele două săptămâni sunt considerate perioadă de probă.

 

La sfârșitul stagiului vei primi un certificat din parte universității, care să ateste activitatea desfășurată.

 

Ce voi avea de făcut?

Activitățile pe care va trebui să le desfășori diferă în funcție de prorectoratul la care vei urma stagiul.

 

Sunt 10 posturi de intern disponibile, la trei dintre prorectoratele instituției:

  • Prorectoratul de Relații Internaționale și Imagine Universitară; (2 locuri)
  • Prorectoratul responsabil cu Probleme Studențești; (3 locuri)
  • Prorectoratul responsabil cu Informatizarea; (5 locuri)

 

 

Ce program voi avea?

Vei beneficia de un program flexibil, ca să poți îmbina armonios activitățile profesionale cu participarea la cursuri, seminarii și laboratoare. În total, va trebui să lucrezi 20 de ore pe săptămână, dintre care 8 la prorectorat. Cele 12 rămase vor fi destinate activităților ce le vei desfășura în mediul virtual.

 

În ce perioadă se va desfășura stagiul?

Stagiul se va desfășura pe parcursul semestrului al II-lea din anul universitar 2014 – 2015, în perioada 17 februarie 2015 – 29 mai 2015, perioada de sesiune neluându-se în calcul.

 

Cum și până când trebuie să mă înscriu?

Pentru a participa la stagiul de practică trebuie să depui un dosar de înscriere la Prorectoratul Relații Internaționale și Imagine Universitară, în intervalul 22 ianuarie – 10 februarie 2015. Dacă în urma concursului de dosare vei fi selectat, va trebui să susții un interviu. Acesta se va desfășura în data de 16 februarie 2015, într-un interval orar care va fi anunțat ulterior.

 

Ce trebuie să conțină dosarul de candidatură?

În dosarul de candidatură trebuie să se regăsească următoarele documente:

  • cerere de înscriere în program cu specificarea prorectoratului avut în vedere pentru desfășurarea stagiului;
  • adeverință de studentla TUIAȘI și situația școlară până în prezent;
  • CV în format Europassîn care să se regăsească fotografia candidatului, datele de contact,  precum și informații privind activitățile școlare și extracuriculare relevante desfășurate;
  • scrisoare de intențieîn care să explici de ce dorești să urmezi acest stagiu de practică;
  • atestatprivind cunoașterea limbii engleze (opțional).

 

Pot să-mi prelungesc internship-ul?

Dacă ai fost stagiar la noi și ai dori să îți prelungești stagiul de practică în cadrul aceluiași prorectorat sau ai vrea să încerci experiența de a lucra la un alt prorectorat, va trebui să parcurgi din nou etapele de înscriere și interviu. Poți beneficia, dacă activitatea ta a fost relevantă și apreciată, de o scrisoare de recomandare de la reprezentanții prorectoratului unde ai desfășurat stagiul anterior.