Ministerul Tineretului și Sportului a făcut primii pași către recunoașterea oficială a minifotbalului

Ministerul Tineretului și Sportului a făcut primii pași în procesul de recunoaștere a minifotbalului ca ramura sportivă independentă în România, potrivit unui comunicat.

O delegație condusă de dl. Sergiu Nechita a asistat la mai multe meciuri din cadrul Cupei Munteniei „BSP Arena” 2015, din București, aceasta fiind prima vizionare din totalul de trei. Următoarea va avea loc în luna aprilie, în cadrul campionatului de minifotbal din București.

La vizionarea din weekend-ul trecut a asistat și Gavrilă Vasilescu, secretarul general al Federației de Minifotbal din România, care s-a declarat încântat de nivelul bun al jocurilor urmărite de reprezentanții MTS: „Cu siguranță că delegația de la minister a avut ce vedea, mai ales că printre combatante s-au numărat campioana naționala AS Vispești Ploiești 2010 și câștigătoarea Cupei României, Real 2014 Buzău (fosta Consiliul Județean Buzău, n. red.). Organizarea a fost la nivelul așteptat, astfel că nu pot decât să sper că totul va decurge fără probleme”.

„După desfășurarea a opt ediții ale Campionatului Național, cinci ale Cupei României, trei ale Supercupei României, timp în care s-au câștigat și cinci titluri europene consecutive de către echipa naționala a României, iată că a sosit și acel moment mult așteptat de către iubitorii și susținătorii minifotbalului, cel în care MTS a hotărât să acorde atenția cuvenită acestui sport și să demareze procedura de recunoaștere. Sperăm ca, într-un timp foarte scurt, minifotbalul să devină cea mai tânără disciplină sportivă recunoscută din România”, a declarat, la rândul său, președintele FMR, Ioan Onicaș.

România a cucerit titlurile la toate edițiile Campionatului European de minifotbal (Slovacia 2010, România 2011, Republica Moldova 2012, Grecia 2013 și Muntenegru 2014).