Zgonea: Dorim o dinamizare a activității Parlamentului; percepția publică nu este cea mai bună

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat vineri seară, la Sinaia, la finalul ședinței cu grupurile parlamentare ale PSD, că se dorește o dinamizare a activității Parlamentului, în condițiile în care percepția publică vizavi de această instituție nu este cea mai bună.

‘Ambele grupuri parlamentare, prin consens, în unanimitate, au susținut modificarea proiectului de regulament și la Cameră și la Senat, astfel încât să existe ora primului ministru, ora miniștrilor, iar activitatea parlamentarilor să revină clar și concis la cele patru zile pe care le aveam cu foarte mulți ani în urmă, când eram în procesul de pre-aderare la Uniunea Europeană. (…) Dorim o dinamizare a activității Parlamentului României, pentru că este clar că el nu se află în cea mai bună situație ca percepție publică și, fiind principalul partid din România, dorim să schimbăm această percepție’, a afirmat Zgonea.

În context, acesta i-a invitat pe cetățeni să participe la dezbaterile din cadrul orei prim-ministrului și orei miniștrilor, explicând că acest nou tip de dezbatere ar putea schimba percepția lor asupra Parlamentului și a aleșilor.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a punctat că una dintre țintele propuse pentru 2015 se referă la reducerea numărului ordonanțelor de urgență.

‘Am discutat despre (…) dorința președintelui PSD de a reduce numărul de ordonanțe, astfel încât grupurile parlamentare vor crea celule de dezbatere și de analiză a unor inițiative sau obligații pe care le are Guvernul României, astfel încât să nu se mai vină cu ordonanțe de urgență, ci cu un proiect de lege inițiat de către parlamentari. (…) Avem speranța ca, luând acest model de cooperare între actul guvernamental și Guvern, numărul ordonanțelor de urgență se va reduce semnificativ în cele două sesiuni parlamentare din 2015’, a mai spus Zgonea.