550 de case în pericol de a rămâne izolate în urma unei alunecări de teren în județul Dâmbovița

O alunecare de teren s-a activat în comuna dâmbovițeană Vișinești, iar 550 de case riscă să rămână izolate, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița, emis duminică.

Sursa citată adaugă că albia pârăului Cricovul Dulce a fost obturată în proporție de 95% fiind, de asemenea, afectat DJ 710 B în zona localității Vișinești.

”Alunecarea de teren din punctul ‘Iulică Ciobanu’, mal drept pârâu Cricovul Dulce, care se desfășoară pe o lungime de cca. 100 și o înălțime de cca 150 metri, a avansat, antrenând în cădere vegetația forestieră și prăbușirea zidului de sprijin, mal stâng Cricovul Dulce, pe o lungime de circa 20 metri și o înălțime de 1,5 metri”, precizează comunicatul Prefecturii Dâmbovița.

Continuarea alunecării de teren, relevă sursa menționată, poate duce la distrugerea rețelei de alimentare cu apă, blocarea completă a cursului de apă și întreruperea circulației rutiere pe DJ 710 B, fapt ce ar izola un număr de 550 gospodării.

Prefectul județului Dâmbovița, Ioan Marinescu, a dispus ca, în prima etapă, să se intervină în sistem de urgență cu utilaje de mare capacitate pentru stabilizarea și regularizarea pârâului Cricovul Dulce, asigurând astfel curgerea volumului de apă cumulat.

Luni, la ora 11.00, se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița în localitatea Vișinești pentru a se stabili concret modul și programul de lucru pentru remedierea situației create.