BULETIN INFORMATIV IPJ IASI

 organigrama politia locala 26 augustEducație rutieră – educație pentru viață! Copiii trebuie să cunoască reguli elementare de circulație

În după-amiaza zilei de 02.02.2015 pe str. Libertății din mun. Iasi, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenesti: în jurul orelor 16:15,  H. Corneliu, de 47 de ani, din Iași, în timp ce conducea un autoturism dinspre Piaţa Sudului către Spitalul Recuperare a surprins si accidentat un minor de 7 ani, din com. Ciurea, jud. Iasi, elev, care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea ușoară a copilului care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru îngrijiri medicale. Șoferul nu consumase băuturi alcoolice.

 

Atenție la pietonii care traversează strada pe trecerile special amenajate!

În data de 02.02.2015 polițiști ai Biroului Rutier Iasi au organizat în municipiul Iași (str. Pictorului, bld. Nicolae Iorga) acţiuni pe linia depistării si sancţionării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor. Au fost aplicate 88 de sancțiuni în valoare de circa 18.000 lei. Polițiștii au vizat și alte încălcări ale normelor rutiere, printre cele mai dese constatate fiind neutilizarea centurii de siguranță (24), folosirea telefonului mobil (16).   Au fost ridicate în vederea suspendării 10 permise de conducere (9 pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni), fiind reținute și 4 certificate de înmatriculare.

Exemplu: C. Sergiu, de 33 ani,  din com. Letcani, jud. Iasi, a fost depistat in timp ce conducea un autoturism pe Bld. Nicolae Iorga, iar la o trecere pentru pietoni nu a oprit si nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii. Acesta a fost sancţionat cu amendă de 390 lei fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru o perioada de 30 zile.

 

Acţiune pe drumurile naționale din județul Iași

În data de 2 februarie a.c. polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au acționat pe DN 28 Iaşi – Tg. Frumos  și  DN 24 Poieni – Schitu Duca, pentru prevenirea accidentelor rutiere, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă viteza de deplasare, depăşesc neregulamentar sau comit alte abateri de natură să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic. Au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale, 38 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului de viteză. Au fost reținute în vederea suspendării 16 permise de conducere (12 pentru viteză și 4 pentru depășiri neregulamentare).

Exemple:

  • Alexandru, de 27 ani, din Roman, jud. Neamţ în timp ce conducea un autoturism în localitatea Sârca, zonă cu limitare de viteză la 50 km/h, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 104 km/h. Acesta fost sancţionat contravenţional cu 9 puncte amendă, iar permisul de conducere a fost reţinut în vederea suspendării.
  • Serghei, de 47 ani, din Ucraina, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Schitu Duca, în zonă cu limitare de viteză la 50 km/h, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 126 km/h. Acesta fost sancţionat contravenţional cu 9 puncte amendă, iar ca măsură complementară permisul de conducere a fost reţinut în vederea suspendării.