Acțiuni privind combaterea contrabandei de țigări

tigari de frontieraÎn ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în urma cărora au descoperit si ridicat in vederea confiscarii, aproximativ 34.200  pachete de ţigări de contrabandă, ce urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere din România. În cadrul acestor actiuni, politistii de frontiera au depistat cinci persoane, patru cetăţeni români şi un sirian, care sunt implicate în activitatea infracţională, una dintre ele fiind reţinută pentru 24 de ore, iar  întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 222.500  lei a fost ridicată în vederea confiscării. 

* În data de 05 februarie a.c., în jurul orei 07.50, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ- Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au organizat o acţiune specifică pe timpul căreia au oprit  în trafic, în localitatea de frontieră Cristeşti, un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în judeţul Iaşi, condus de cetăţeanul român Bogdan F., în vârstă de 29 ani. Bărbatul era însoţit de cetăţeanul român Teodor B., în vârstă de 24 ani, care avea antecedente penale, acesta fiind depistat în anii 2013 şi 2014 încercând să introducă ilegal ţigarete de contrabandă în România. În urma controlului asupra autoturismului, lucrătorii noştri au descoperit pe bancheta din spate şi în portbagaj, mai multe colete voluminoase, fapt pentru care persoanele şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora. La controlul amănunţit, poliţiştii de frontieră au constatat că în coletele din maşină erau 7.880 pachete de ţigări, marca Ashima. Cu privire la cele constatate cei doi tineri au declarat că au găsit coletele la ieşirea din satul Bosia şi intenţionau să le transporte la o secţie de poliţie de pe raza municipiului Iaşi.

* Şi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat o acţiune specifică, în data de 04 februarie a.c., pe timpul căreia au depistat, pe malul râului Prut, cinci colete ce conţineau cantitatea de 6. 880 pachete de ţigări diferite marci. Ţigările, descoperite în cele două cazuri, în valoare totală  de 141.317 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind efectuate cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.  Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.