Cel puțin 22 de morți în două atentate la Bagdad, comise în ziua ridicării unei interdicții de circulație nocturnă

Cel puțin 22 de oameni au murit și alte 50 de persoane au fost rănite în două atacuri teroriste comise la Bagdad sâmbătă, a anunțat poliția locală, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unei decizii a guvernului privind ridicarea interdicției de circulație nocturnă în capitală, informează Reuters.

Într-un prim atac, un atacator sinucigaș a detonat o vestă explozivă într-un restaurant din cartierul șiit Noul Bagdad, provocând moartea a 12 persoane. Într-un al doilea atac, două bombe au fost detonate într-un centru comercial din capitală, provocând moartea a zece persoane.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de interne, gen. Saad Maan, a declarat că nu crede că exploziile sunt legate de decizia de ridica interdicția de circulație. Guvernul irakian a anunțat joi că interdicția de circulație între miezul nopții și ora cinci dimineață, care este în vigoare de șapte ani, va lua sfârșit sâmbătă la miezul nopții și că patru cartiere vor fi „demilitarizate”.

Deciziile au fost luate în cadrul unei campanii de normalizare a vieții din capitala irakiană răvășită de război și de a-i convinge pe locuitorii Bagdadului că nu există niciun pericol din partea grupării Statul Islamic, care controlează zone importante în nordul și vestul țării, notează Reuters.