„Simfonia a III-a” de George Enescu, sâmbătă seară, la Royal Festival Hall din Londra

London Philharmonic Orchestra, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri din lume, va interpreta, sâmbătă seară, la Royal Festival Hall de la Southbank Centre, în premieră pe o scenă din Londra, „Simfonia a III-a”, de George Enescu, sub bagheta celebrului dirijor Vladimir Jurowski.

Alături de „Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21”, de George Enescu, care va fi prezentată în partea a doua a concertului, în cadrul programului sunt incluse alte două lucrări memorabile de Serghei Rahmaninov — 3 „Cântece rusești”, Op. 41 și Cantata „Primăvara”, Op. 20.

Concertul se bucură de participarea baritonului Andrei Bondarenko, a London Philharmonic Choir și a Trinity Boys Choir.

„Simfonia a III-a” de George Enescu, în interpretarea dirijorului Vladimir Jurowski, a fost prezentată inițial pe 13 septembrie 2013 în programul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”, pe scena Sălii Palatului din București.

Fondată în anul 1932, Orchestra Filarmonică Londoneză (London Philharmonic Orchestra) este una dintre cele mai vestite orchestre simfonice din lume, caracterizată printr-un echilibru perfect între trecutul impresionant și capacitatea de a se implica în proiecte contemporane dintre cele mai îndrăznețe. Din anul 2007, dirijor principal al orchestrei este Vladimir Jurowski, sediul acesteia fiind vestitul centru cultural Southbank Center, încă de la deschiderea lui, în 1951.

Considerat unul dintre cei mai talentați și vizionari dirijori ai lumii și unul dintre cei mai importanți interpreți ai operelor lui Stravinsky, Vladimir Jurowski este în prezent Principal Conductor and Artistic Advisor al London Philarmonic Orchestra.

El a ocupat poziția de director muzical la Glyndebourne Festival Opera (2001) și a fost numit dirijor principal invitat la London Philharmonic Orchestra (2003), devenind apoi, din 2007, dirijor principal al orchestrei.

A deținut titlul de Artist principal al orchestrei Age of Enlightenment, iar în perioada 2005 — 2009 a fost dirijor principal invitat la Russian National Orchestra.