Teodorovici (MFE): Am cerut delegației FMI o mai mare flexibilitate în 2015

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că a cerut delegației Fondului Monetar Internațional (FMI) o mai mare flexibilitate în 2015.

„Noi (MFE n.r.) am cerut delegației FMI să avem o mai mare flexibilitate în 2015, pentru că vor avea loc foarte multe plăți de la bugetul de stat și este nevoie de o astfel de flexibilitate. (…) Au fost discuții pe acele proiecte retrospective, pentru care s-a cheltuit deja din bugetul de stat și pentru care România va cere Comisiei Europene rambursarea acelor sume, dacă toate condițiile au fost respectate”, a spus Teodorovici, la finalul întrevederii cu experții Fondului, de la sediul Ministerului de Finanțe.

Experții FMI s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanții ministerelor pentru a se stabili dacă va mai exista un nou acord cu instituția financiară internațională.

O misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Andrea Schaechter, se află în România în perioada 27 ianuarie — 10 februarie 2015, pentru a treia evaluare a acordului preventiv aflat în derulare. Primele două evaluări ale actualului acord au fost realizate în prima parte a anului trecut.