Comunicat de presă: Campania “No hate speech de la A la Z” și Ziua Siguranței pe Internet 2015 la Iași

afis No hate speech!.pptx1Super eroii copiilor- voluntari ai Asociației Salvați Copiii Filiala Iași, alături de cea mai proaspătă și șugubeață echipă de comedie din Iași, Brando Show Team, îmbracă de astă dată haine de non-actori, într-o piesă de Teatru Forum: No hate speech movement!

Evenimentul se adresează tinerilor abordând problema discursului instigator la ură pornit în mediul online și continuat în mediul școlar, în viața reală, și lucrătorilor de tineret pentru prezentarea metodei de educație non-formală Teatru Forum, ca instrument de implicare a tinerilor, parteneri egali în elaborarea deciziilor şi soluţionarea problemelor.

Acesta va avea loc Marți, 10 februarie, începând cu ora 18.00, la Teatru Fix.

Alături de noi, în calitate de partener, va fi și Inspectoratul de Poliție Județean Iași, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Activitatea face parte din proiectul ”Managementul voluntarilor de la A la Z”, unde Salvați Copiii Iași are rol de beneficiar, iar Campania “No hate speech de la A la Z” (face parte din Campania “No hate speech movement” demarată anul trecut de Consiliul Europei) se va desfășura  în 12 județe din țară, ținta acțiunilor fiind combaterea discursului instigator la ură exact în anul în care Consiliul Europei pune un accent deosebit pe promovarea toleranței și a drepturilor fundamentale ale omului.

Nu mai puțin 160 de voluntari vor participa la această campanie națională coordonată de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, iar cele 16 evenimente puse la punct de tot atâtea organizații care au aderat la proiect vor implica nu mai puțin de 850 de cetățeni beneficiari.

Evenimentul de la Iași marchează și Ziua Siguranței pe Internet 2015, ce are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.

Sustinuta la nivel european de catre organizatia INSAFE si de Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, constientizare si acoperire media, aflandu-se in continua crestere. Ajunsa la editia a XII-a, Safer Internet Day 2015, are loc pe data de 10 Februarie si este sarbatorita in aproximativ 70 de tari din intreaga lume. Tema acestei editii este: Let’s create a better Internet together!(Impreuna facem internetul mai bun!) si vizeaza necesitatea colaborarii intre toti utilizatorii de Internet, de la copii, parinti, profesori, reprezentanti ai industriei, politicieni sau formatori de opinie, pentru a face mediul online unul mai bun si mai sigur.

 

Noteafis No hate speech!.pptx1:

  • Proiectul ,,Managementul Voluntarilor de la A la Z” se derulează din luna aprilie 2014 până în luna martie 2015 și este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 34.942 euro. Partenerii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul proiectului sunt Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

  • Proiectul Sigur.Info este dezvoltat de un Consortiu format din Salvati Copiii Romania – Coordonator national, FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual si Positive Media, incepand cu septembrie 2008. Proiectul face parte din programul comunitar multianual de promovare a utilizarii, in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii on-line, Safer Internet plus.

Pentru detalii accesați www.sigur.info

  • Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit care, din 1990 militează activ pentru drepturile copilului și protecția copilului în România.

Asociația Salvați Copiii Filiala Iași a fost înființată în anul 1991 și a aderat încă de la început la mișcarea de promovare și de apărare a Drepturilor Copilului, viziunea noastră fiind o lume în care fiecărui copil îi este respectat dreptul la viaţă, protecţie, dezvoltare şi participare. www.salvaticopiii.ro

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

Ioana Nistor, Coordonator Proiect

Tel: 0749 451 297

E-mail: ioana.nistor@salvaticopiii.ro