Cu rolul ‘American Sniper’, Bradley Cooper are trei nominalizări consecutive la Oscar

Bradley Cooper este unul dintre puținii actori cu trei nominalizări consecutive la premiile Oscar. El ar putea câștiga o statuetă aurită pe 22 februarie pentru ‘American Sniper’, filmul lui Clint Eastwood care a declanșat o polemică și care umple sălile de cinematograf, relatează marți AFP.

Actorul de 40 de ani îl interpretează pe Chris Kyle, membru al Navy Seal, comando de elită al armatei americane, specializat în intervenții rapide și în forță. Kyle este lunetistul de elită cel mai ‘performant’ care a existat vreodată în armata americană, fiindu-i atribuită uciderea a 160 de persoane în războiul din Irak. Pentru acest rol, Bradley Cooper și-a mărit masa musculară cu aproape 20 de kilograme, acest tip de transformare fizică fiind mult apreciată de membrii Academiei de Arte și Științe ale Filmului, care decernează premiile Oscar.

Această nominalizare intervine după cele din 2014 — ‘American Bluff’— și 2013 — ‘Happiness Therapy’. Ultima care a reușit să fie nominalizată de trei ori la rând, acum peste zece ani, a fost Renee Zellweger, un timp iubita lui Cooper.

Victoria este însă departe de a fi sigură pentru actorul născut la Philadelphia. Potrivit site-ului Goldderby.com, specializat în pronosticuri pentru Oscaruri, favorit ar fi Eddie Redmayne pentru rolul astrofizicianului Stephen Hawking în ‘The Theory of Everything’, urmat de Michael Keaton în ‘Birdman’.