Liviu Pop: Guvernul nu dorește închiderea companiilor energetice Hunedoara și Oltenia

Guvernul nu dorește închiderea companiilor energetice Hunedoara și Oltenia, însă sperăm că producătorul de energie din județul Gorj va reveni pe profit, a declarat miercuri Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, după întâlnirea avută cu sindicatele din minerit și energie, precum și cu administrația Complexului Energetic Oltenia (CEO), despre problemele pe care le are compania.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, la întâlnirea de lucru a participat și prefectul județului Gorj, Alin-Vasile Văcaru.

‘Guvernul nu dorește închiderea celor două companii, de asta vă pot asigura. De asemenea, soluționarea problemelor nu se face în stradă, ci prin comunicare, printr-un dialog permanent între toți actorii implicați’, a afirmat Liviu Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a făcut referire, totodată, și la solicitarea delegației FMI și CE privind restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara și Oltenia.

‘După cum ați putut vedea, nu s-a ajuns la un acord în acest sens’, a precizat Pop, care a adăugat că își dorește ca producătorul de energie Oltenia să revină pe profit, apreciind că sunt necesare anumite programe de eficientizare în acest sens.

În cadrul întâlnirii de miercuri, sindicaliștii au reclamat conducerea CEO că a propus reduceri salariale și disponibilizări de personal.

‘Printre altele, sindicaliștii i-au solicitat ministrului Liviu Pop modificarea Legii 62/ 2011 privind Dialogul Social și deblocarea negocierilor pe noul Contract Colectiv de Muncă’, se mai spune în comunicat.

Primăria municipiului Târgu Jiu a avizat un nou miting de protest organizat de sindicatele din minerit și energie.