Polo: Steaua București – CN Posillipo Napoli 6-8, în semifinalele Euro Cup

CSA Steaua București a fost învinsă de echipa italiană Circolo Nautico Posillipo Napoli cu scorul de 8-6 (1-0, 3-3, 3-2, 1-1), miercuri, în Bazinul ”Steaua”, în prima manșă a semifinalelor Euro Cup la polo pe apă.

Steaua, prima echipă românească ajunsă într-o semifinală de cupă europeană la polo în ultimii 26 de ani, a făcut un joc destul de bun cu Posillipo, a evoluat de la egal la egal cu formația oaspete în mare parte din timp, dar s-a recunoscut învinsă de un adversar mai valoros.

Golurile steliștilor au fost marcate de Petar Filipovic (3), Nicolae Diaconu (1), Miroslav Randic (1) și Mihnea Chioveanu (1). Pentru oaspeți au înscris Paride Saccoia (1), Aleksandar Radovic (3), Vicenzo Dolce (1), Valentino Gallo (2), Filip Klikovac (1).

Steaua a mai jucat cu Posillipo Napoli în sezonul trecut, în turul preliminar din Euro Cup, iar atunci italienii s-au impus cu 11-6 în turneul pe care l-au găzduit. Posillipo a ratat calificarea în finala competiției, fiind eliminată de HAVK Mladost Zagreb, în semifinale.

Returul semifinalelor este programat pe 4 martie. În cealaltă semifinală se întâlnesc Carpisa Yamamay Acquachiara, o altă formație din Napoli, și VK Mornar Brodospas Split (Croația).