Breaking News

OSCAR 2015 Principalele filme favorite în funcție de numărul nominalizărilor

„Birdman”, al mexicanului Alejandro González Ińárritu și „The Grand Budapest Hotel”, al regizorului american Wes Anderson, pleacă din postura de mari favorite pentru premiile Oscar, având în vedere numărul de nominalizări, câte 9 fiecare, primite din partea Academiei Americane de Film.

Pe locul al doilea se situează drama ‘The Imitation Game’, al lui Morten Tyldum, cu 8 nominalizări, urmată de ‘Boyhood’, în regia lui Richard Linklater, și ”American Sniper’, regizat de Clint Eastwood, ambele cu câte 6 nominalizări).

Câte cinci nominalizări au ‘Foxcatcher’, ‘Interstellar’, ‘The Theory of Everything’ și ‘Whiplash’.

‘Birdman’ este creditat cu cele mai mari șanse pentru a obține Oscarul pentru ‘Cel mai bun film al anului’ și de un site specializat în pronosticuri referitoare la prețuitele statuete de aur, Goldderby. El este urmat, potrivit acestei surse, de ‘Boyhood’, restul peliculelor nominalizate la această categorie situând-se mult în urmă, cu probabilitate sub 2 % de a câștiga.

‘Birdman’ prezintă, într-o notă de comedie neagră, povestea unui fost star de cinema, devenit celebru prin rolul omului pasăre, ‘Birdman, care încearcă să redobândească gloria de odinioară jucând într-un spectacol de teatru de cu totul altă factură decât filmele care l-au propulsat în lumea vedetelor.