Polo: CSM Digi Oradea și-a luat revanșa în fața Stelei, în Superliga Națională

Campioana CSM Digi Oradea a învins-o pe CSA Steaua București cu scorul de 11-9 (2-2, 3-3, 4-2, 2-2), vineri seara, în bazinul din cartierul Ghencea, în ultimul lor meci din sezonul regulat al Superligii Naționale de polo pe apă, pe care l-a încheiat pe primul loc.

Orădenii și-au luat revanșa după ce fuseseră învinși joi, tot în Ghencea, cu 11-7 (4-2, 4-1, 3-2, 0-2).

Oaspeții aveau nevoie să câștige la cel puțin două goluri pentru a încheia sezonul regulat pe primul loc și a avea avantajului unui meci în plus în semifinale și finală.

Prima jumătate a meciului de vineri a fost echilibrată, echipele mergând cap la cap în primele două sferturi, 2-2 și 3-3. CSM Digi Oradea s-a desprins decisiv în sfertul al treilea, pe care și l-a adjudecat cu 4-2. În ultimul sfert, echipa antrenată de Dorin Costrăș și-a mărit avansul la 11-7, Steaua a revenit apoi la 11-9 și a ratat în ultimele secunde golul care ar fi făcut-o campioană a sezonului regulat, deși a avut dublu avantaj numeric.

Pentru CSM au înscris Vojislav Cupic (5 goluri), Tiberiu Negrean (3), Adam Freundlich (1), Ramiro Georgescu (1), Kalman Kadar (1). Golurile Stelei au fost reușite de Petar Filipovic (3), Mihnea Chioveanu (1), Miroslav Randic (2), Mihnea Gheorghe (1), Andrei Bușilă (1), Matej Nastran (1).

Și în tur, la Oradea, Steaua și CSM și-au împărțit victoriile. Steaua s-a impus în prima partidă, cu 11-10, în timp ce campioana en titre a câștigat jocul revanșă, cu 11-8.

CSM Digi Oradea a terminat sezonul regulat pe primul loc, cu 76 puncte, urmată de Steaua, 76 puncte.