Marine Le Pen: Guvernul Greciei a capitulat în fața UE și Germaniei

Acordul privind prelungirea asistenței financiare pentru Grecia constituie o capitulare a Atenei în fața UE și Berlinului, a scris, pe site-ul său oficial, lidera partidului francez Frontul Național, Marine Le Pen, informează agenția de presă Tass.

‘Ajungând la putere, guvernul Greciei s-a pomenit în fața unei alegeri: fie să rămână în lanțurile euro și să-și trădeze toate promisiunile electorale, fie să-i redea țării libertatea financiară, părăsind zona euro. Acordul încheiat la Bruxelles a confirmat că guvernul lui Alexis Tsipras a ales euro și și-a trădat promisiunile. Aceasta este o capitulare totală în fața UE și Germaniei, iar acum se poate spune că toată convingerea că noua putere greacă va cădea rapid în hăul impopularității’, a notat Marine Le Pen.

Potrivit liderei Frontului Național, ‘cazul grecesc trebuie să le arate francezilor incompatibilitatea radicală dintre euro și democrație, dintre euro și prosperitate’.

Miniștrii de finanțe ai țărilor din zona euro au decis la 20 februarie prelungirea cu patru luni a celui de-al doilea program de asistență pentru Grecia, care se încheia la 28 februarie. La finalul acestei perioade este planificat ca Atena să încheie cu partenerii europeni un nou acord de finanțare.