Ponta: Prețurile medicamentelor trebuie să scadă la nivelul celor din țările vecine

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că prețurile medicamentelor trebuie să scadă la nivelul celor din țările vecine României și a precizat că banii rezultați din această economie vor ajunge tot în sistemul sanitar.

Premierul a făcut această declarație după o vizită la Spitalul Militar „Carol Davila” din Capitală.

„Prețurile la medicamente trebuie să scadă la nivelul la care sunt în celelalte țări din jurul nostru. Surplusul bugetar care se creează în acest fel, să fie foarte clar, orice leu se va economisi de la medicamente va rămâne tot la sănătate și în felul aceste putem să investim mai mult în dotarea spitalelor, în modernizarea diverselor facilități, în așa fel încât medicii să aibă măcar condiții de muncă cât mai civilizate”, a afirmat premierul.

Discuțiile cu reprezentanții spitalului și cu ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, au vizat, potrivit premierului, statutul medicilor.

„Am vorbit de modificările legislative pe care trebuie să continuăm să le face pentru a îmbunătăți statutul medicilor, pentru a-i proteja de o mulțime de lucruri care li se întâmplă, pentru a-i sprijini în a avea venituri cât mai bune și un statut și un respect pe care le merită. (…) La partea de legislație avem de îmbunătățit, proiectul de lege cadrul este în Parlament, dar putem să intervenim și chirurgical, să spun așa, acolo unde apar discriminări față de medicii militari, față de medicii civili, acolo unde apar programe noi și trebuie să ținem pasul cu tehnologia și toate resursele suplimentare pe care le avem le folosim pentru sănătate”, a mai declarat Victor Ponta.