Premierul Albaniei anunță că studenții din țara sa ar putea studia în România în domeniul IT cu bursă

Premierul albanez, Edi Rama, a subliniat, vineri, la Palatul Victoria, în cadrul unei sesiuni de declarații comune cu omologul său român, importanța semnării acordului în domeniul protecției sociale dintre cele două țări, dar și viitoarea colaborare la nivel guvernamental în domeniul Educației, care vizează acordarea unui număr de burse pentru studenții albanezi care vor studia în România în domeniul IT.

Premierul albanez a reafirmat buna relație dintre cele două Guverne și a reamintit că, în urma vizitei pe care premierul român a efectuat-o anul trecut în Albania, parte din proiectele bilaterale convenite au început să fie implementate.

„În cadrul discuțiilor purtate astăzi am și spus că am demarat implementarea și concretizarea unora dintre proiectele deja discutate. Am semnat un acord foarte important în domeniul protecției sociale, care garantează tuturor albanezilor care lucrează în România asigurarea contribuțiilor lor sociale în România. În mod reciproc le asigură și românilor care lucrează sau au lucrat în Albania aceleași condiții privind asigurarea contribuțiilor sociale”, a declarat premierul albanez.

Edi Rama a punctat și faptul că cele două Guverne au ajuns într-o fază finală a discuțiilor pe proiecte ce vizează o colaborare între ministerele Educației din cele două țări „privind acordarea unui număr de burse unor studenți albanezi care vor studia în România în domeniul IT”.

„De asemenea, am discutat, discuție care a avut loc și la Comisia Europeană, despre formarea unei rețele de experți în administrația și instituțiile noastre, care ne vor ajuta în procesul de integrare europeană a Albaniei. Este vorba de acei experți care deja și-au adus contribuția și au ajutat România și alte țări în faza lor de preaderare. Desigur, acești experți și-au exprimat promptitudinea de a veni la Tirana, de a ne ajuta concret în procesul nostru de integrare, dar și de a contempla frumusețile naturii și peisajului Albaniei”, a mai declarat Edi Rama.